Nieuwsflash
maart 2024

Nieuwtjes Weetjes

Het wordt lente, tijd om even terug te blikken op de voorbije maanden. In onze vereniging werd al heel wat plezier gemaakt en heel wat werk verricht.

In januari verwelkomden wij weer enkele nieuwe leden. Wij hopen dat zij zich vlug thuis voelen.

Wij tellen ondertussen 400 leden! Een recordscore! Ons 400ste lid is Esosa Oshodi, turnster op maandagavond. Zij is daarmee ons erelid en mag de lessen dit schooljaar gratis volgen.

Op 6 december kwamen Sinterklaas en zijn Pieten langs. Het was een leuke namiddag. De kleuters zorgden voor een hartelijke ontvangst en mooie turndemonstraties. Zij kregen allemaal een verrassing van de Sint.
De kindjes van de bewegingsschool vonden hun schoentje gevuld terug bij aankomst in de sportzaal op zaterdag. Speciaal voor onze vereniging haalde de Sint zijn snoepgoed bij vzw Ergasia in Niel, een sociaal tewerkstellingsproject voor mensen met autisme. Met zijn aanwezigheid steunde de Sint eveneens de vzw Peter Pan, die het mogelijk maakt dat hij ook op bezoek kan gaan bij kansarme gezinnen.
In 2024 vieren wij het 65-jarige bestaan van onze sportclub. We zullen dit op gepaste wijze vieren en denken nog na over een attentie voor onze leden.

Kevin Van Rompaey gaf een extra bijscholing voor onze jonge lesgevers op 9/3. We danken Kevin voor dit initiatief en onze lesgevers voor hun enthousiasme!

Er werden nieuwe turnmatjes, een rolmat en een tweede mini-trampoline aangekocht. Binnenkort worden er nog 10 turnmatjes geleverd.

Op maandagavond werd Sterre geassisteerd door haar mama, Gina. We danken haar om Sterre bij te staan. De groep turners werd immers te groot. Intussen assisteert Marie-Lou.

De Stad engageert zich om enkele werken uit te voeren in onze zaal. Zo werden met het oog op veiligheid de bovenste kantelramen vastgezet. Verder hebben we gevraagd de douches af te breken zodat we een volwaardige tweede kleedkamer kunnen inrichten.

Alex Kindts onze huidige penningmeester, zal vanaf maart als penningmeester vervangen worden door Jan Van Dessel. Wij bedanken Alex voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging.

Familienieuws

Op 11 december overleed Teo Quistwater. Teo was jarenlang lid van onze ochtendgym en gedurende 8 jaar penningmeester van onze vereniging. Wij bieden de familie onze oprechte deelneming aan.

Agenda

Wij zullen aanwezig zijn met een infostand op het evenement Ekeren Sport in het Hagelkruispark op maandag 1/5. We voorzien eveneens spelmateriaal voor de kinderen.

Onze open-deur-lessen gaan dit schooljaar door op maandag 22/4, woensdag 24/4, donderdag 25/4 en vrijdag 26/4.
De doe-mee-lessen voor broertjes, zusjes en vriendjes gaan door op maandag 27/5, woensdag 29/5, donderdag 30/5 en vrijdag 31/5.

De zing-spring-week gaat door van 1/7 tot en met 5/7. inschrijven kan via de link www.zingenspring.be

Voor de laatste informatie gelieve onze website te raadplegen.

Het bestuur