Nieuwsflash
november 2022

Nieuwtjes Weetjes

Ondertussen is het nieuwe dans-en turnjaar alweer een tijdje bezig. Heel wat vroegere en nieuwe leden hebben de weg naar onze club gevonden.We hopen dat het voor iedereen een plezierige en sportieve ervaring wordt.

Momenteel zijn er 300 leden ingeschreven. Wie ingeschreven is en het lidgeld betaald heeft, krijgt binnenkort van ons een attest voor het ziekenfonds. U hoeft dit enkel binnen te brengen bij uw ziekenfonds om een terugbetaling van uw lidgeld te bekomen.

We verwelkomen Liesbeth Meysman die opnieuw de lessen dans, nu vrijdagavond, op zich neemt.

Wegens een verplichte bijscholing voor het werk zal Brontë de Coster de lessen kleuterturnen  woensdagnamiddag voorlopig niet meer geven. Zij wordt vervangen door Marie-Lou Druart en Liv Besson. Beide meisjes zijn reeds jaren lid en ondertussen gediplomeerd aspirant-initiator gymnastiek. Marie-Lou zal voortaan ook assistentie bieden bij het turnen op donderdagavond.

Sterre De Bie, assistente turnen en bewegingsschool behaalde intussen ook het attest aspirant-initiator gymnastiek.

Leen Sanders en Kevin Van Rompaey schoolden zich eveneens bij en behaalden het attest multimove en sportsnackbegeleider. (Snack staat voor sportieve naschoolse actieve kids.)

Wegens groot succes werden in overleg met de ouders 2 groepen gevormd voor de bewegingsschool op zaterdag. Groep 1 gaat door van 10u tot 11u, groep 2 gaat door van 11u tot 12u.

De groepen KL1 en KL2 werden dan weer samengevoegd omwille van een te geringe opkomst voor de eerste groep. De groep KL gaat door op woensdagnamiddag van 15u tot 16u.

De lessen zumba, yoga en ochtendgym gingen tijdens de vakantie, in samenwerking met het District door in het Veltwijckpark. Naast onze vaste leden waren er steeds heel wat enthousiaste nieuwe deelnemers van wie een aantal lid is geworden. Vooral de lessen yoga kenden een overrompelend succes.

Het zing-spring-kamp in augustus was erg geslaagd, er namen 23 kinderen deel. Na afloop was iedereen heel enthousiast. Volgende zomervakantie organiseren we opnieuw een zing-spring-week. Die zal doorgaan van maandag 21/8/23 tot en met vrijdag 25/8/23. We richten ons op de leeftijdsgroep van 3 tot 7 jaar. Naargelang van het aantal inschrijvingen zullen we 2 leeftijdsgroepen samenstellen ( 3-4 jarigen en 5-6-7 jarigen). Prijs 200 euro. Eigen leden krijgen voorrang bij het inschrijven alvorens de link openstaat voor externen.  www.zingenspring.be

Onze vriendjesdagen gingen door op 26/10 en 28/10. Wij mochten 18 kindjes verwelkomen. We bedanken tevens onze jonge leden die hun vriendjes overtuigden om een keertje mee te turnen of te dansen.

Tijdens de Mariaburgse feesten verzorgden wij het toogwerk op zaterdagavond. Zo verdienden we een extraatje voor onze clubkas. Op zondag waren we aanwezig met een infostand. Hartelijk dank aan alle helpende handen!

Een evacuatieoefening werd uitgevoerd tijdens de zumbales op dinsdagochtend. Deze evacuatie verliep voorspoedig, alle instructies werden correct uitgevoerd.

Voor iedere groep is er een tweede instapmoment tijdens de week van 9 januari. Nieuwe leden betalen een aangepast tarief. Voor de bewegingsschool zijn kindjes vanaf 2,5 jaar welkom.

Agenda

Op woensdag 30/11 komen Sinterklaas en zijn Pieten langs voor onze kleuters en de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar. Wij verwachten al onze turnertjes en dansertjes van 14u30 tot 16u. De gewone lessen kleuterturnen gaan die namiddag niet door. Een uitnodiging volgt nog.

De kindjes van de bewegingsschool zetten op zaterdag 26/11 een schoentje voor de Sint. Tijdens zijn bezoek aan de turnzaal op woensdag kan hij dan wat lekkers in hun schoentje leggen. Een verrassing voor de kindjes als ze op zaterdag 3/12 de zaal binnenkomen.

Onze opendeurlessen gaan dit schooljaar door op woensdag 10/5, donderdag 11/5 en vrijdag 12/5.

De doemeelessen voor broertjes, zusjes en vriendjes gaan door op woensdag 24/5, donderdag 25/5 en vrijdag 26/5.

De zing-spring-week gaat door van 21/8/23 tot en met 25/8/23. Inschrijven kan via de link www.zingenspring.be

Familienieuws

We vernamen het overlijden van de moeder van Katrien Hofkens (ex lesgeefster BBB). We wensen haar en haar familie veel sterkte en bieden onze oprechte deelneming aan.

Voor de laatste informatie gelieve onze website te raadplegen.

Het bestuur