Nieuwsbrief, 8de jaargang november 2021

Nieuwtjes- Weetjes

Ondertussen is het nieuwe dans- en turnjaar alweer een tijdje bezig. Heel wat vroegere en nieuwe leden hebben de weg naar  onze vereniging gevonden. Wij hopen dat het voor iedereen een plezierige en sportieve ervaring wordt.

Graag willen wij alle leden, lesgevers en ouders nogmaals bedanken voor het zeer gedisciplineerd respecteren van alle veiligheidsmaatregelen. Sinds 1 november is het dragen van een mondmasker terug verplicht in de inkomruimte, de  kleedruimte en toiletten. Tijdens de lessen moet er geen mondmasker gedragen worden.

Het bestuur volgt de berichtgeving op de voet en verwittigt iedereen wanneer er nieuwe wijzigingen zijn.

De Stad belooft ons om zo snel mogelijk een CO2- meter te installeren.

Momenteel zijn er 284 leden ingeschreven. Wie ingeschreven is en het lidgeld betaald heeft, krijgt binnenkort van ons een attest voor het ziekenfonds. U hoeft dit enkel binnen te brengen bij uw ziekenfonds om een terugbetaling van een deel van het lidgeld te bekomen.

De beloofde t-shirts zijn intussen besteld en kunnen daarna aan de nieuwe jonge leden worden uitgedeeld.

Wegens hun studies kunnen Sam Gulickx en Lauren Mugabo helaas onze kleutergroepen niet meer begeleiden. Wij bedanken hen voor hun inzet en enthousiasme!

Brontë De Coster neemt het kleuterturnen over, bijgestaan door Ellen en Stephanie. Sterre De Bie zal voortaan Kevin assistentie bieden tijdens de turnlessen op donderdag. Zowel Brontë als Sterre zijn beiden oud-leden dans en turnen.

Door een beperkte opkomst voor de groep kleuterdans op woensdagnamiddag werden deze lessen voor dit schooljaar geannuleerd.

Proficiat aan Rosa, verantwoordelijke voor de bewegingsschool die op 17 september haar 90ste verjaardag vierde. Zij werd door de kindjes van de bewegingsschool in de bloemetjes gezet. Rosa is momenteel niet alleen ons oudste maar tevens ons trouwste lid. Reeds meer dan 45 jaar is zij actief in onze vereniging. Wij hopen nog heel lang van haar aanwezigheid te kunnen genieten.

Na de herfstvakantie wijzigen de uren van de yogales op vrijdag. Voortaan zal de les doorgaan tijdens de voormiddag van 9u30 tot 10u30 en niet meer ’s namiddags. Wie omwille van deze uurwijziging toch nog graag wil deelnemen kan zich nog steeds inschrijven.

De lessen zumba, yoga en ochtendgym gingen tijdens de vakantie, in samenwerking met het District  door in het Veltwijckpark. Naast onze vaste leden waren er steeds heel wat enthousiaste nieuwe deelnemers, van wie een aantal lid is geworden.

Er is een aankoop gedaan van zitballen voor de yoga en ochtendgym en extra steps voor de BBB.

Onze vriendjesweek ging door van maandag 25/10 tot 28/10. Een 10-tal kindjes nam hieraan deel. Wij bedanken onze jonge leden die hun vriendjes overtuigden om een keertje mee te komen.

Tijdens de zomervakantie werd het dak van de turnzaal volledig gerenoveerd en geïsoleerd door de Stad.

Voor iedere groep is er een tweede instapmoment tijdens de week van 10 januari. Nieuwe leden betalen een aangepast tarief. Voor de bewegingsschool zijn kindjes vanaf 2,5 jaar welkom.

Met de herfst en winter in aantocht willen we jullie vragen om een fluohesje aan te trekken om naar de sportzaal te komen. Veiligheid gaat voor alles!

Agenda

Op woensdag 1 december komen Sinterklaas en zijn Pieten langs voor onze kleuters en de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar. Wij verwachten onze turnertjes en dansertjes van 14u30 tot 16u. Die dag gaan de gewone lessen kleuterturnen niet door. Een mail met info volgt nog.

De kindjes van de bewegingsschool zetten op zaterdag 27 november een schoentje voor de Sint. Tijdens zijn bezoek aan de turnzaal op woensdag kan hij dan wat lekkers  in hun schoentje leggen. Een verrassing voor de kindjes als zij op zaterdag 4 december de zaal binnenkomen.

Onze open-deur-lessen gaan dit schooljaar door op maandag 30/5, woensdag 1/6 en donderdag 2/6.

De doe-mee-dagen voor vriendjes, broertjes en zusjes op woensdag 8/6, donderdag 9/6 en maandag 13/6.

Het bestuur zal er  steeds alles aan doen om de lessen in veilige omstandigheden te laten doorgaan. Wij rekenen opnieuw  op jullie medewerking!

Het bestuur