Nieuwsflash maart 2019

Nieuwtjes- Weetjes

Het wordt lente, tijd om even terug te kijken naar de voorbije maanden! In onze vereniging werd al heel wat plezier gemaakt en al heel wat werk verricht.

Op 5 december kwamen Sinterklaas en zijn Pieten langs. De kinderen zorgden voor een hartelijke ontvangst en mooie optredens. Zij kregen allemaal een verrassing van de Sint.  De kindjes van de bewegingsschool vonden hun schoentje gevuld terug bij aankomst in de sportzaal op zaterdag.  Alle andere leden werden door de Sint bedacht met chocolade en speculaas. Speciaal voor onze vereniging haalde Sinterklaas zijn snoepgoed bij vzw Ergasia in Niel, een sociaal tewerkstellingsproject voor mensen met autisme.   Met zijn aanwezigheid steunde de Sint eveneens de vzw Peter Pan, die het mogelijk maakt dat hij ook op bezoek kan gaan bij kansarme gezinnen.

Onze vriendjesweek was opnieuw een  succes, in totaal kwamen er 28 kinderen kennis maken met de dans- en turnlessen. Enkelen onder hen schreven zich in januari in. Hartelijk dank aan onze jonge leden die hun vriendje en/of vriendinnetje overtuigden om een les te volgen.

Het café chantant met Hans Primusz in het Wijkcentrum van Mariaburg was een groot succes.  De namiddagvoorstelling was onmiddellijk uitverkocht, er werd dan ook een extra café chantant gehouden tijdens de voormiddag.  Beide optredens werden door het publiek erg gesmaakt en enthousiast meegezongen.

Vorig jaar behaalden we het bronzen sportilabel voor onze jongerenwerking! Dit jaar kregen we het zilveren label toegekend.  Een erkenning voor onze vereniging om zoveel  jongeren op een plezierige manier te motiveren  tot bewegen.

Onze vereniging nam ook deel aan de week tegen pesten.

Er werd opnieuw mooi materiaal aangekocht voor de bewegingsschool en een nieuwe plint en bok voor onze turners.

Wij steunen de vzw Villa Max die het record  grootste gehaakt lappendeken wil breken in december. Villa Max biedt vakanties aan aan gezinnen met zieke kinderen. Voor dit project zijn we op zoek naar  breiwol en haakkatoen.  Wie restjes  wol of katoen heeft kan die altijd kwijt in de doos in het inkomhalletje.
Als je zelf aan de slag wil gaan met de haaknaald kan dat natuurlijk ook, laat je creativiteit de vrije loop.  Meer info over deze recordpoging is te vinden op het prikbord in de kleedruimte en het halletje.

Agenda

Wegens verkiezingen op zondag 26 mei zullen de lessen  op woensdag 22 mei, donderdag 23 mei, vrijdag 24 mei en zaterdag 26 mei niet kunnen doorgaan.

Hierdoor zijn wij genoodzaakt om onze opendeur week te vervroegen. Die zal  doorgaan van maandag 6/5 tot en met vrijdag 10/5.  Tijdens deze week mogen alle ouders, vriendjes en sympathisanten komen kijken naar de lessen van onze jongeren.

Kleuters en jongeren die na de opendeur week zin hebben gekregen om mee te sporten of te dansen kunnen gratis deelnemen aan de lessen tijdens de week van maandag 13/5 tot en met vrijdag 17/5.

Onze laatste lesweek loopt van maandag 17/6 tot en met vrijdag 21/6.

Noteer alvast onze familiedag op zondag 23 juni ter gelegenheid van ons 60-jarig bestaan!

Er is voor elk wat wils. Een greep uit ons aanbod:

– Binnenspeeltuin in onze turnzaal voor onze allerkleinsten.

– Knutselatelier en grimeren voor onze jongeren.

– Wandelzoektocht voor onze jonge leden en hun familie.

– Een fietstocht en een historische wandeling doorheen Mariaburg voor onze volwassen leden .

– Optocht met doedelzakspeler op het plein .

– Tentoonstelling archiefmateriaal, foto’s uit de oude doos.

– Gezellig samenzijn met hapje en drankje in het wijkcentrum .

Wij hopen jullie daar allemaal te verwelkomen om samen het jaar af te sluiten!

Aandacht

De stapel gevonden voorwerpen groeit week na week aan. Kijk eens naar het rek in de inkomhal, misschien is er iets van jou bij!

Nu het weer beter wordt en meer mensen met de fiets naar de sportzaal komen, vragen we jullie om een fluohesje aan te trekken. Veiligheid is heel belangrijk