Nieuwsflash juni 2020

Nieuwtjes- Weetjes

Hier onze laatste nieuwsflash van dit schooljaar. Wegens de coronamaatregelen werden al onze lessen geannuleerd vanaf half maart en werden ze ook niet meer opgestart. Opendeur lessen en doe-mee dagen hebben we helaas niet meer kunnen organiseren.

Gelukkig hebben al onze lesgevers jullie nog enigszins aan het bewegen gezet met diverse oefeningen en dansjes via filmpjes allerlei. Hartelijk dank daarvoor aan onze lesgevers.

Ter compensatie van het wegvallen van de lessen zijn er twee wandelzoektochten in Mariaburg uitgewerkt. Eén wandelzoektocht van 2,5 km speciaal voor kinderen en één wandelzoektocht van 5 km voor de ganse familie. In totaal namen 28 gezinnen deel aan de eerste wandeltocht, goed voor 100 deelnemers. 43 personen deden intussen de familiezoektocht.

Familie Ghyselinck is de winnaar van zoektocht 1. Zij ontvangen een waardebon van 25 euro om te ruilen bij Fun. Familie Van Aken is de winnaar van zoektocht 2. Zij krijgen een waardebon van 25 euro om te ruilen bij AS Adventure. Proficiat aan beide families!

Omwille van het succes van deze wandelingen wordt de deelname verlengd tot 31/8. Er zijn dan weer 2 aankoopbons te winnen. Het parcours van beide zoektochten kan nog steeds aangevraagd worden op: info@dansenturnkring-antverpia.be. Ook externen kunnen deelnemen aan beide wandelingen.

Volgend schooljaar zullen onze inschrijvingsgelden ongewijzigd blijven. Bovendien geven wij een coronakorting van 15% en een gratis T-shirt aan alle leden die zich opnieuw inschrijven. Leden van hetzelfde gezin en leden die zich voor verschillende lessen inschrijven krijgen bovenop nog 5% korting.

Ouders en peuters die zich hadden ingeschreven voor de tweede reeks van de bewegingsschool krijgen een tegemoetkoming van 25 euro voor de geannuleerde lessen.

Momenteel kan er nog niet worden ingeschreven. Het is wachten op de goedkeuring van de Veiligheidsraad i.v.m. indoorsporten. Raadpleeg hiervoor de actuele informatie op onze website.

Wij hadden gehoopt om enkele spel- en dansnamiddagen te kunnen organiseren tijdens de vakantie. Helaas hebben wij hiervoor geen toestemming verkregen.

Volgend jaar zal onze lessenrooster op maandag een beetje wijzigen (zie website). We richten een derde dansgroep op Dance4teens. Liesbeth Meysman zal deze 3 groepen begeleiden.

De secretarisfunctie is overgenomen door Wim Van Boven. Wim doet eveneens de ledenadministratie. Wij bedanken Michèle Meerts hartelijk voor haar jarenlange inzet als secretaris en bestuurslid. Michèle blijft nog lid van de Algemene Vergadering. Verder blijft ze actief als groepsverantwoordelijke voor zumba en medewerker voor het verzorgen en lay-out van ons drukwerk.

Onze zaal werd grondig schoongemaakt, de matjes afgewassen en het yogamateriaal opgefrist door Kristin Verheyen van het bestuur. Hartelijk dank!

Rosa (verantwoordelijke bewegingsschool) en Rita (verantwoordelijke kleuters) waren aangenaam verrast door de tekeningen die ze kregen van de peuters en kleuters. Langs deze weg willen ze alle kindjes bedanken die een tekening maakten. Ze missen jullie en hopen iedereen vlug terug te zien.

Agenda

Ons lessen hervatten op maandag 14 september. Het bestuur zal er alles aan doen om de maatregelen voor veilig sporten zeer correct op te volgen.

Familienieuws

Kevin Van Rompaey werd op 13/3 voor de tweede maal vader van een flinke zoon, Sus. Proficiat aan de ouders en broertje Tist.

Ons oudste lid, Ghislaine, werd ondertussen 90 jaar. Graag wilden we haar tijdens de ochtendgym in de bloemetjes zetten. Dit kon echter niet wegens corona. We bezorgden een boeket bloemen thuis. Wij wensen haar nog vele gezonde en sportieve jaren!

Droevig nieuws voor Rita Raats die de permanentie doet op woensdagnamiddag. Zij verloor op enkele weken tijd haar beide ouders. Haar vader overleed bovendien aan Covid 19. Wij bieden haar onze oprechte deelneming aan en wensen haar veel sterkte.

Tenslotte wensen we al onze leden een mooie en deugddoende vakantie. Wij hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien in september.

Voor de laatste informatie gelieve de website te raadplegen: www.dansenturnkring-antverpia.be

Het bestuur