Nieuwsbrief, 9de jaargang juni 2022

Nieuwtjes Weetjes
Hier is dan weer de laatste nieuwsflash voor dit schooljaar.

Onze deelname aan Ekeren Sport in het Hagelkruispark was een succes. Heel wat mensen vroegen informatie, we kregen er zelfs onmiddellijk enkele leden bij.
Volgend jaar zullen we opnieuw present zijn.

Alle deelnemers waren na afloop heel tevreden over de cursus aspirant-initiator o.l.v. Kevin Van Rompaey. Vier van onze eigen leden, naast verscheidene externen volgden deze lessen met goed resultaat.

De opendeurlessen voor onze jongeren waren heel geslaagd en gezellig, veel ouders en grootouders kwamen een kijkje nemen.
Tijdens de doemeelessen namen er 23 kinderen deel, wij bedanken onze jonge leden die een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje overtuigden een keertje mee te doen.

De lessen voor de volwassenen werden afgesloten met moment van samenzijn met een drankje.

In tegenstelling tot wat op onze flyer vermeld wordt, kunnen kinderen van het 1ste leerjaar deelnemen aan groep D1. Door het wegvallen van de les kleuterdans hebben deze kinderen geen mogelijkheid meer om te dansen. Zij mogen aansluiten op vrijdag van 17u tot 18u.

Hans Primusz organiseert in samenwerking met ons een zing-spring kamp van 16 augustus tot en met
19 augustus. Kinderen kunnen afwisselend zingen en turnen. Het zanggedeelte o.l.v. Hans en Hannelore Primusz gaat door in Elcks Thuys, het turnen o.l.v. Vicky Annaert en Bronté De Coster in onze zaal.
Op vraag van enkele ouders kunnen ook kinderen geboren in 2017 deelnemen.

Tijdens de zomervakantie organiseren we in samenwerking met het District yoga-, zumba en ochtendgymlessen in het Veltwijckpark. Deze lessen kunnen gevolgd worden door onze leden en staan eveneens open voor externen. Zo promoten we onze vereniging. Bij slecht weer gaan de lessen door in onze zaal. Deze lessen zijn gratis voor iedereen.
Yoga: woensdag van 10u tot 11u en donderdag van 19u tot 20u, ochtendgym op donderdag van 10u tot 11u en
zumba enkel tijdens de maand juli op dindag van 9u tot 10u.

Dit schooljaar telden we 338 leden. Ons jongste lid is 2,5 jaar, ons oudste lid is 90 jaar. Wij zijn dus wel degelijk een sportclub voor jong en oud.

Wij hebben ondertussen 2 meisjes uit Oekraïne in onze vereniging.

Wij bedanken Sam Verbeelen voor het enthousiast overnemen van de danslessen op maandag en wensen haar alle succes in de toekomst.

Wij wensen Bronté De Coster ( lesgeefster kleuterturnen) een spoedig herstel na een zware val met de fiets.

Niettegenstaande onze stijgende onkosten zullen wij in deze moeilijke tijden geen prijsverhogingen doorvoeren. Wij zijn een laagdrempelige, budgetvriendelijke club die iedereen de mogelijkheid wil geven om op recreatieve wijze aan sport te doen.

Agenda
Onze lesssen hervatten op maandag 12 september.
Er kan online worden ingeschreven vanaf 1 augustus.

Wij doen weer mee met ‘September Maand van de sportclub’, iedereen kan vrijblijvend een proefles komen volgen.
Wij doen eveneens mee aan Sport na School ( SNS).

Tijdens de Mariaburgse Feesten op zondag 25/9 zullen we aanwezig zijn met een infostand. Op zaterdagavond 24/9 verzorgt onze vereniging de drankentoog. Hiervoor zoeken wij vele helpende handen! Wie wil ons die avond helpen?

Tenslotte wensen we al onze leden een mooie en deugddoende vakantie. We hopen iedereen in goede gezondheid weer te zien in september.

Voor de laatste informatie en lesrooster gelieve onze website te raadplegen.
Het bestuur